0224 221 72 00

Randevu ve bilgi için.

Alkol Bağımlılığı

Alkol kullanımı; sağlık otoritelerince “Madde Bağımlılığı” kapsamında ele alınıyor ve “tedavi edilemeyen beyinsel bir hastalık” olarak kabul ediliyor. Alkol Bağımlısı ya da Kronik Alkolizm diye etiketleniyor.

Alkol tedavi klinikleri ve alkol tedavi programları var. Tedavi için ilaç kullanımı mutlak zorunlu kabul ediliyor. Ortalama bir ay gibi, mutlaka yatılı tedavi öneriliyor. Fakat sonuç garantisi verilemiyor. Neden? Çünkü “tedavi edilemeyen beyinsel bir hastalık” olarak kabul ediliyor. Tanı ile tedavi arasında çelişik bir durum var ortada.

Bizim “Alkol Kullanımı”na bakış açımız farklıdır. Şöyle ki; kaç yıldan beri alkol kullanıldığı, içme sıklığı ve miktarı ne olursa olsun, sorunun adı ALIŞKANLIKtır. Bağımlılık derecesinde olsa dahi, sorun özünde ve temelinde yine de bir ALIŞKANLIK sorunudur. Sıradan, ama ciddi bir alışkanlıktır. İnsanın sağlığını ve tüm yaşam dengelerini etkileyen, ilişkilerini sarsan ciddi bir alışkanlıktır.

Hiçbir alışkanlık beyinsel bir hastalık değildir. Peki nedir? Bilinçaltında zihinsel bir programdır. İlaçsız çözüm vardır…

Çözüm önerimiz nedir?

Felsefesine göre; İlkeli, İddialı, İspatlı, İlaçsız çözüm öneriyoruz.

Alkol Bağımlılığı; 5 gün ile 15 gün bir zaman aralığına yayılan, net 20-30 saat aktif sürede yapılan, yoğun ve etkin terapi özlü çalışmayla BIRAKILABİLİR. İddiamız budur…

Bu iddiayı dayanarak söylüyoruz?

  • 40 yıllık mesleki uygulama pratiği ve deneyimine dayanarak söylüyoruz.
  • Kendi geliştirdiğimiz, 25 yıllık uygulama geçmişi olan BİBSON® Alışkanlık Değişim Yöntemi ve Alışkanlık Yasası’na dayanarak söylüyoruz.
  • Başta Zihnin Fabrika Ayarları ve Muhteşem Akıl gibi yazdığımız kaynak kitaplarda ortaya koyduğumuz özgün bilgilere dayanarak söylüyoruz.
  • Atölye Eğitim Dizisi”ndeki, Terapi özlü ve terapi etkili Bilinç Açıcı eğitimlerin sonuçlarına dayanarak söylüyoruz.
  • Araştırma, inceleme, gözlem, tespit ve de uzun yıllar boyunca alkol kullanan yüzlerce insanla bizzat yaptığımız çalışma sonuçlarına dayanarak söylüyoruz.
  • Sosyal İçici” ya da ayda yılda bir “Kontrollü İçici” diye bilinen yaşam durumlarının bağımlılığa dönüşmediği gerçeğine dayanarak söylüyoruz.

Bu son ifade ile elbette ki amacımız alkol kullanımını teşvik etmek ya da özendirmek değil. Kimileri alkolün bir damlasını bile haram ve yasak kabul ederken, kimileri sağlık açısından ölçülü miktarda almanın yararlı olduğuna inanıyor. Özgür irade ve seçim hakkı var.

Mesleki sorumluluk gereği işimiz, var olan sorunlara çare ve çözüm üretmektir. Bir kişinin bile alkol bağımlılığından kurtulmasına aracılık etmek insanlığa büyük bir hizmettir. Anlayışımız budur.

Eğer Sizin ya da bir yakınınızın alkol kullanımıyla başı dertte ise,

profesyonel destek alabilirsiniz